Elverhøjen

Elverhøjen er en lille Børnehave der er placeret i den nordlige del af byen, forholdsvis tæt på den nye motorvej men i et meget naturskønt område. Vi har kort gå afstand, via gangstier, til skov, bakker, store græsarealer og flere forskellige legepladser. Vi kan med bus besøge vores venner i de andre institutioner eller besøge Fritidsgården i Gødvad.
Elverhøjen er en ældre men hyggelig børnehave bygget i 1970. Vi bor i et boligkvarter på en lukket vej. Bybusserne kører lige forbi på Nørreskov bakke så vi kan nemt komme rundt i byen, hvor vi besøger bibliotek, museer, og byens øvrige udflugtsmål

Elverhøjen er bygget i et 1 ½ plan, vi har en stor og udfordrende legeplads, med flisebelagte stier så vi kan cykle, vi har gode sandkasser og gynger, samt træer og buske så der er fine legemuligheder mange steder. Vi har også en åben bålplads, og vi nyder at lave bål. Vi er omkranset af et hegn og høje træer så vi ikke bliver forstyrret af trafikken på Nørreskov Bakke.

I Elverhøjen er der plads til 40 børn i alderen fra 3-6 år. Vi er delt i 2 grupper børn, Blåmejserne og Rødkælkene. Vi leger både i og på tværs af grupperne, er ofte delt i små grupper, tager på ture ud af huset og vi har en kælder hvor vi kan lege og lave aktiviteter sammen med de voksne.

Elverhøjen

Afbud /sygdom:

Ved sygdom og fridage gives besked via Day-Care systemet til børnehaven, gerne inden kl. 9.00. Hvis vi skal vide noget om evt. sygdom, så send en sms. Børnehaven må ikke modtage syge børn. Dvs. at barnet skal være feberfrit og kvikt, så det kan deltage i såvel indendørs som udendørs aktiviteter.

Legetøj:

Børn må gerne tage legetøj med i børnehaven. Er det legetøj som LARMER, foregår legen på legepladsen. Børnehaven påtager sig ikke ansvar for legetøjet.

Tøj og sko:

Børnene skal medbringe skiftetøj, regntøj og gummistøvler. Desuden skal de medbringe hjemmesko i vinterhalvåret. Børnene må ikke bærer lange halstørklæder         

HUSK NAVN i overtøj, fodtøj, hue og vanter.

Opslagstavle:

Ved hver stue er en tavle, hvorpå der skrives, hvad børnene har lavet i løbet af dagen, og hvor der hænges forskellige beskeder. Desuden har vi en skærm, som viser billeder fra vores forskellige aktiviteter. I forgangen og på den lange gang er der opslagstavler med nyt fra personale, børnehave og bestyrelsen.

Aflevering/afhentning:

I ydertimerne før kl. 7.45 og efter kl.15.30 er stuerne samlet. Om fredagen dog kl. 15.00. Derfor er det ikke sikkert, at man finder en voksen fra egen stue. Alligevel er det nødvendigt, at man siger goddag/farvel til den person, der er hos børnene. Beskeder kan også gives til denne person, som sørger for at give dem videre.

Oprydning/afhentning:

I børnehaven lærer vi børnene at rydde op, når de er færdige med en leg. Vi håber, at I respekterer dette, så I giver jeres børn tid til oprydning, når I henter dem. Mange børn skal også lige bruge lidt tid til at “lege færdige” inden oprydning.

Elverhøjen 

 

Det daglige samarbejde:

For at få dagligdagen til at fungere, er det vigtigt med et godt samarbejde.

For os er samarbejdet en tredelt størrelse, nemlig samarbejdet med børn, kollegaer og forældre. Det er vores overbevisning, at grundlaget for et velfungerende samarbejde udspringer af gensidig trykhed, forståelse og respekt for hinanden.

 • Elverhøjen skal være et sted, hvor både børn, forældre og personale tør bruge hinanden, så vi sammen skaber et aktivt miljø, der giver børnehaven liv og udvikling.
 • Vi lægger stor vægt på den daglige forældrekontakt, og at både børn og forældre føler sig trygge ved personalet.
 • Vi tilbyder forældresamtale, og evt. sprogvurdering, ca. 4 mdr. efter barnets start, hvor vi taler om, hvordan barnet trives i børnehaven. Inden indskrivning i skole, tilbyder vi en samtale, hvis der er behov.

Vi følger kontinuerligt jeres børn, laver iagttagelser og observationer så vi ved, hvordan børnene trives og udvikler sig.

I Elverhøjen skal alle børn medbringe en god og sund madpakke og et stykke frugt. Madpakken skal være så stor, at den dækker barnets sult og behov for energi, i det tidsrum barnet opholder sig i Elverhøjen. Madpakken må dog heller ikke blive så stor at barnet ikke kan overskue den.

Vi vil gerne skabe en god atmosfære under måltiderne med borddækning og bordskik, pga den betydning det har for barnets sociale udvikling og etik.

Vi har 2 maddage om året, en påskefrokost og en julefrokost.

Forslag til madpakken:

 • Godt brød
 • Frugt(som pålæg eller tilbehør)
 • Grønt(agurkestykker, gulerodsstave, broccolibuketter mm)
 • Pastasalat
 • Rester fra aftensmaden (frikadeller, fiskefilet, fiskefilet, medister mm.)
 • Pizza (snegle, boller, stykker)
 • Hårdkogte æg (som er pillet hjemmefra)
 • Fyldte pandekager
 • Ostepinde

Husk navn på madkassen.

Undgå: slik, chokolade, kiks, mælkesnitter, Petit Danone mm.

Dagens måltider i Elverhøjen:

Mellemmåltider:

Børnene har behov for hyppige måltider, og må gerne hente mad fra madpakken når de har lyst.

Frokost:

Et par børn hjælper med at dække bord.

På begge stuer er børnene fordelt ved 3 borde, med en voksen ved hvert bord.

Børnene henter selv madpakke i køleskabet.

Der siges værsgo!

Børnene får vand til frokost.

Børnene sætter selv madpakken tilbage i køleskabet.

Frugt:

Børnene medbringer selv frugt. Vi spiser frugt og rester fra madpakken om eftermiddagen. Der serveres altid vand til.

Børnene tilbydes vand til frokost og til frugt. De kan altid hente vand i køkkenet.

Vi medbringer vand på ture ud af huset.

Børnene må ikke selv medbringe drikkevarer.

Efter gymnastik og andre aktiviteter, og om sommeren, er der altid adgang til frisk vand. Glas står i børnehøjde, og kanderne er små, så børnene selv kan hælde op.

Det pædagogiske tilsyn er ét ud af flere tilsynsformer i Dagtilbud i Silkeborg Kommune. Det pædagogiske tilsyn udføres af forvaltningen både i kommunale, selvejende og private daginstitutioner.

Det pædagogisk tilsyn har to overordnede funktioner; at kontrollere og udvikle den pædagogiske kvalitet i dagtilbuddet. Rammen for pædagogisk tilsyn i Silkeborg Kommune udarbejdes af forvaltningen, således der er sammenhæng med de fælles kommunale indsatser daginstitutionerne arbejder med.

I de kommunale daginstitutioner udføres tilsynet hvert år i skiftende børnehuse. Hermed sikres, at alle børnehuse får minimum et tilsyn hvert andet år. Tilsynsrapporterne for de kommunale institutioner vil efter tilsynet blive offentliggjort på deres lokale hjemmesider.

Se seneste tilsynsrapport for Børnehuset Elverhøjen

Tilsynsrapport

Vil du vide mere så se øvrige materiale vedrørende tilsynet

Baggrund for det pædagogiske tilsyn