Politikker for Daginstitutionen Firkløveret

Det er dejligt at blive fejret, når man har fødselsdag, og vi opfordrer jer til at planlægge fødselsdagen i god tid med personalet på stuen - mindst 14 dage før. Er dit barn lige startet i daginstitution, foreslår vi, at fødselsdagen holdes i børnehuset. Til fødselsdage laver børnene en fælles gave fra alle. Af hensyn til GDPR-regler, er det personalet, der tager fotos og lægger på AULA. Vær opmærksom på vores kostpolitik mht. hvad der kan være godt at servere.

Hvis I holder fødselsdag i børnehuset, skal I aftale tidsrummet med personalet hvor fødselsdagen bliver afholdt således at, I kan deltage, hvis I ønsker det.

Når vi holder barnets fødselsdag i et af børnehusene i Firkløveret:
I aftaler med stuen hvad I ønsker at medbringe til fødselsdagen. Vi synger fødselsdagssang og giver vores gave. Vi drikker vand til fødselsdagen.

Hvis vi inviteres hjem til jer:
Vær opmærksom på at det måske ikke kan lade sig gøre på selve dagen, da der kan være planlagte pædagogiske aktiviteter, stuemøder el. andet. I er velkommen til at lave en invitation, der kan hænges op.

Vi vil gerne have et sundt og mættende måltid mad. Det er ok med kage og søde sager, men ikke i for store mængder. Vi ønsker ikke at få slikposer, balloner el.lign. Tag gerne en snak med personalet om gode idéer til servering.

Vi kan være nødt til at takke nej til hjemmebesøg, hvis afstanden er for stor.

I kan aftale med personalet, om de har brug for hjælp med at gå frem og tilbage. Når vi inviteres til fødselsdag, vil det foregå om formiddagen.

Formål:

Vi vil sikre at alle børn får en sund og ernæringsrig kost, der kan danne en god grobund for deres psykiske og fysiske udvikling.

Kosten skal være baseret på:

  • Sund nærende kost med stort fiber indhold
  • Masser af frugt og grønt
  • Minimum af sukker
  • Gerne noget nyt
  • Gerne noget velkendt

Her er der fuldkostordning, hvor kosten er baseret på sunde og friske råvarer med stort fiberindhold og minimum af sukker. Råvarerne er som udgangspunkt danske og følger årstidens grøntsager. Vi bruger økologisk mad i det omfang, det er muligt.

Vi tilstræber at skabe en god kultur omkring måltidet. Vi italesættes hvad der spises og ser personalet som rollemodeller.

Formiddagsmad: børnene får hjemmebagt brød, og skal slev medbringe 1 stk. frugt. Læs mere om frugtordningen i Firkløveret 2023.

Eftermiddagsmad: Eks. hjemmebagt brød/knækbrød med ost, marmelade, frugtpålæg. Surmælk med drys eller frugt, frugtgrød med mælk, koldskål eller smoothie.

Frokost: kan variere mellem rugbrød med pålæg, varme middagsretter, grøntsags supper og grød. Indenfor disse retter varieres med fisk, fjerkræ, oksekød, kalvekød, svinekød, vegetarretter.

Udflugter: hvis børnene skal på tur medbringes madpakker, der som regel smøres af den køkkenansvarlige. Børnene skal selv medbringe drikkedunk med vand.

Special- og diæt kost: Der tages højde for religion i madlavningen. Vedrørende diæter/fritagelse fra kostordningen kræves en lægelig begrundelse via en lægeerklæring. Ved tvivlsspørgsmål kontakt personalet.

Festlige lejligheder: Vi afholder lejlighedsvis små fester på stuerne eller i enhederne. Det er vores erfaring at børnene glæder sig til at medbringe mad hjemmefra, som er tilberedt sammen med far eller mor. Pædagogerne koordinerer med forældrene, hvad der medbringes.

Drikkevarer: Vi ønsker ikke at børnene skal drikke juice, sodavand eller have for meget saft. Derfor serverer vi altid vand. Når børnene medbringer drikkedunk skal indholdet være vand.