Åbner i fællesrummet
Vi starter dagen stille og roligt i vores fællesrum klokken 6.35. Barnet får sagt farvel til mor og far, og vi tilbyder det morgenmad indtil klokken cirka 7.15. Kl. 7 åbner en voksen på Istappestuen, hvor de børn, som ikke skal have morgenmad, kan komme ned og lege.

Basisgrupper om morgenen

Klokken cirka 7.30 går vi ud på basisgrupperne. Her vil der være en voksen til at tage imod barnet og evt. få hjælp til at sige farvel til mor og far. Tiden indtil klokken 8.45 vil foregår stille og roligt og med plads til leg, historielæsning, spille spil, male, tegne m.v.


Samling
Klokken 8.45 - 9.15 er der samling og formiddagsmad på basisgrupperne. I dette tidsrum vil vi helst ikke forstyrres, da vi ønsker ro og fordybelse med børnene til samling og spisning. Til samling fortæller børnehavebørnene f.eks. om hvad de har lavet i weekenden, vi læser en historie, synger, leger en fællesleg, snakker om farver, former, overbegreber, dyr osv.

Om mandagen til formiddagsmad skiftes hvert barn til at tage mandagshygge med til resten af basisgruppen. Det kan f.eks. være sandwich, pølsehorn, pizzasnegle, boller, franskbrød osv. men det er vigtigt at det medbragte mad er sundt.

Aktivitet om formiddagen
Klokken ca. 9.15, når vi er færdige med formiddagsmaden, åbner vi som oftest nogle af funktionsrummene. Her vil der være mulighed for f.eks. at male, være i baderummet, tumle i motorikrummet, spille musik/ teater, udeleg på legepladsen eller lignende.
Vi vægter højt at det enkelte barn får nogle oplevelser i huset, som både vi voksne og andre børn kan være med til at give.
Som udgangspunkt er der altid en gruppe eller 2 ude af huset hver dag, da det giver ro og god plads til resten af børnene i huset.

Frokost
Klokken 11.30 er der frokost, hvor nogle børn spiser i grupperne og andre i fællesrummet ved køkkenet.

Eftermiddag
Efter frokosten går vi ud og får frisk luft et par timer. Vi prioriterer, at børnene kommer ud hver dag (næsten) uanset vejret. Det er med til at give børnene oplevelser på legepladsen og mærke vejret ændre sig i løbet af året. Men også i naturen – nyde at være ude og få luft under vingerne. Vi har en fantastisk stor legeplads på 12000m2, der er med til at give masser af mulighed for udfordringer.

Klokken cirka 14.00 er der frugt og brød på basisgrupperne eller udenfor, hvis vejret tillader det.

Efter frugt er der fri leg.

Lukker grupperne ned
Klokken cirka 15.45 lukker vi grupperne ned og børnehavebørnene samles på Tornadostuen og vuggestuebørnene samles på Solstrålestuen. Det enkelte barn får mulighed for at lære andre børn at kende og lege med noget andet legetøj end det er vant til.

Klokken 17.00 lukker Tumlehøjen (man-tors) og om fredagen kl. 15.55, og vi siger på gensyn i morgen eller god weekend.